Tak naprawdę nie miałem pomysłu na dzisiejszy wpis. Tydzień temu robiłem pizze, ale nie dodawałem już jej kolejny raz, bo była taka zwyczajna. Dzisiaj dodaje kolejny pomysł na przygotowanie spagetti.
Pogodziłem się na chwilę z granulatem sojowym, ale jeszcze nie wiem czy na stałe. Fasola czerwona też zawitała :). Wypróbowałem zakupioną we wtorek pastę curry. Dodaje ciekawego smaku, ale samodzielnie jest straszna.
Składniki:
makaron spagetti
fasola czerwona "zapuszkowana" albo do ugotowania
papryka żółta
cebula
pieczarki
granulat sojowy
pół kostki bulionu wegetariańskiego
puszka pomidorów
2 łyżeczki pasty czerwonej curry
majeranek
bazylia
zioła prowansalskie
kurkuma
pieprz
sos sojowy
Sposób przygotowania:
Makaron trza ugotować. W garnku przesmażyć cebulę, paprykę i pieczarki. Granulat sojowy namoczyć w bulionie wegetariańskim. Dodać do reszty. Dodać pomidory. Mój sos wyszedł wodnisty, dlatego dodałem jeszcze wiecej granulatu żeby wciągnął wodę. Wy możecie wcześniej ją troche odlać (np. z pieczarek). Dodać pastę curry, zioła i przyprawy. Dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Podawać z makaronem.
Smacznego. :))
piątek, 27 listopada 2009
Makaron z sosem warzywnym i pastą curry
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kontakt z blogerem:
Produkty wegańskie w bydgoskich sklepach
Samodzielnie się jej nie stosuje:) To tak jakbyś usiłował coś zagryzać pieprzem. To przyprawa i tyle.
OdpowiedzUsuńlubię makaron z tekstura i czerwoną fasolką :)
OdpowiedzUsuńjak zaczęlam mieszkać sama to makaron lub kuskus z pomidorami z puszki i czerwoną fasolką był obowizkowy 4 razy w tygodniu ;)