sobota, 26 stycznia 2013

Sałatka warzywna z kapustą pekińską

Ostatnio częściej publikuje drobne posty na FB niż blogu, ponieważ tu chce przede wszystkim dodawać nowe przepisy. Jeśli macie fejsa to zapraszam tam do odwiedzania "faceta". Będziecie zawsze na topie. 

Gdy liczba polubień fan page-a osiągnie 400, co stanie się zapewne niedługo, wylosuje kilka osób (jeszcze nie wiem dokładnie ile), które otrzymają ode mnie drobne upominki. To taka mała zachęta i jednocześnie podziękowanie.

A teraz wracam do przepisu na danie, które powstało spontanicznie. Pewnego wieczoru poszedłem na zakupy do Biedronki. Kupiłem kilka produktów w tym kapustę i po powrocie do domu stwierdziłem, że zrobię sałatkę bo dawno już nic takiego u mnie nie gościło. Powyższa historia jest ciekawa jak scenariusz kolejnego odcinka "Mody na sukces", ale tak po prostu było ;). 

Sałatka warzywna z kapustą pekińską 

Składniki:
włoszczyzna (seler, pietruszka, marchewki, por)
majonez fasolowy (był akurat z gotowanej fasoli)
mniej więcej 1/2 kapusty pekińskiej
1/2  papryki czerwonej
sól
pieprz ziołowy

Przygotowanie:
Seler, pietruszkę, marchewki obrać, pokroić i ugotwać do miękkości. Por posiekać. Paprykę czerwoną pokroić w kostkę, kapustę pokroić. Nie macerowałem jej, bo była bardzo delikatna. Przygotować majonez. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku. Odstawić do lodówki, żeby wszystko się "przegryzło". 




2 komentarze:

  1. Protestuję! ;-) Za górami,za lasami są jeszcze ludzie, którzy nie posiadają konta na FB. I co teraz? Hę, hę, hę? ;-) Więc będę zaglądała tutaj,mam nadzieję,że będzie po co, bo wegański blog faceta (!) to naprawdę w sieci rzadkość!Pozdrawiam! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie martw się. Nie zabraknie wpisów :).

    OdpowiedzUsuń




Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie

Kontakt z blogerem:



Produkty wegańskie w bydgoskich sklepach