piątek, 4 lutego 2011

Zupa kukurydziana



Tą notkę mogę sprowadzić do słów typu: sprawdź co masz w lodówce, a ja powiem jaki dzisiaj będzie obiad. Tak właśnie wymyśliłem tą zupę.

Składniki
2 puszki kukurdzy
1 papryka
2,5 cebuli
curry
chilli
sól
pieprz
1 kostka bulionowa
kilka kromek chleba na grzanki (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Na patelni przesmażamy posiekaną w kostkę cebulę i paprykę. W garnku kukurydzę konserwową wraz z wodą, kostkę bulionową i gotujemy, mieszamy aż się rozpuści. Miksujemy na krem (mi to nie wyszło) i dodajemy zawartość patelni. Przyprawiamy. U mnie była na ostro.

Grzanki: na patelni rozgrzewamy olej i smażymy chleb pokrojony w kosteczkę aż się zrumieni. To wszystko.


1 komentarz:

  1. hej,
    powstaje audycja o mezczyznach w wege/wegan kuchni, w zwiazku z czym prosze Cie o jak najszybszy - jesli to mozliwe - kontakt z adresem redakcja@alteradio.pl lub GG: 143410. Pozdrawiam,
    Pawel
    www.alteradio.pl
    www.bradylalia.blog.pl

    OdpowiedzUsuń




Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie

Kontakt z blogerem:



Produkty wegańskie w bydgoskich sklepach