niedziela, 9 maja 2010

2 x curry i placki ziemniaczane z sosem a'la węgierskim


Materiał z ostatniego tygodnia. Piekłem jeszcze brownies olgi z bloga więcejyofu ale strasznie mi się nie udał ;).

curry zwykłe - ryż z sosem curry: pieczarki, ciecierzyca, kukurydza, cebula, groszek, papryka czerwona, ziemniaki, przyprawa curry, koncentrat pomidorowy, papryka słodka+ostra, sos sojowy, pieprz, sól.




curry z mlekiem kokosowym: kasza jęczmienna (można ryż); sos: starta na dużych oczkach marchewka i seler, por, cebula, ciecierzyca, ziemniaki, mała puszeczka mleka kokosowego (160 ml), curry, sos sojowy, pieprz, papryka ostra.



placki ziemniaczane z sosem ala węgierskim:
placki ziemniaczane - kilka ziemniaków startych i odsączonych, sól, pieprz, majeranek, mąka pszenna;
sos - groszek konserwowy, papryka czerwona, pieczarki, cebula pokrojona w piórka, ząbek czosnku posiekany, koncentrat pomidorowy, sos sojowy, papryka ostra (można sypać, ma być węgiersko ostre), słodka, pieprz ziołowy.



2 komentarze:

  1. A ja robiłam placki ziemniaczane z cukinią a'la curry style :).

    OdpowiedzUsuń




Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie

Kontakt z blogerem:



Produkty wegańskie w bydgoskich sklepach