piątek, 12 marca 2010

Placki z jabłkami i ananasem


Placki z jabłkami to druga pozycja po naleśnikach, którą kucharz amator znać powinien. Robi się je bardzo podobnie. Jedzenie nie należy do zdrowej żywności, gdyż są to praktycznie puste kalorie. Grunt, że smaczne. Placki nadają się na obiad, podwieczorek lub deser.
Syrop klonowy podobno wzmaga chuć, więc trzeba dawkować go ostrożnie ;).

Składniki:

mleko sojowe
biała mąka (brrr)
3 jabłka
4-5 plasterków ananasa z puszki (albo świeżego)
cynamon
woda
syrop klonowy
banany

Przygotowanie:
W naczyniu (może być garnek, miska) przygotowujemy ciasto jak na naleśniki z mleka sojowego, mąki. Miksujemy, albo kręcimy tak długo żeby zlikwidować grudki. Dodajemy cynamon. Obieramy jabłka, kroimy na dość cienkie plasterki. Ananasa na drobne kawałki. Wszystko razem łączymy. Na rozgrzaną patelnię nakładamy łychą ciasto. Smażymy. Podajemy z dodatkiem bananów i/lub polane syropem klonowym.


3 komentarze:

  1. Na pewno pyszne :) Rozpusta po prostu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszne. Można dodać mleka sojowego smakowego i/lub cukru, a będzie lepsze :).

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam mniam :D

    OdpowiedzUsuń




Vegespot.pl - Przepisy wegetariańskie

Kontakt z blogerem:



Produkty wegańskie w bydgoskich sklepach